Axon Chrome részletes leírás

Karbantartott DRUPAL rendszermag:

Rendszerünk alapja a DRUPAL. Választásunkat 1 éves tesztelési és fejlesztési időszak előzte meg. Ennek köszönhetően a free tartalomkezelő rendszerek közül a legstabilabb és leginnovatívabb rendszerre építettük fel az Axon Chrom-ot amit tekinthetünk egy önálló Drupal disztribúciónak.

Mint minden közösség által fejlesztett rendszerre a Drupalra is igaz, hogy a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően rendszeres frissítések és hibajavítások kerülnek kibocsájtásra. Anna érdekében, hogy a rendszer megőrizze a stabilitását és biztonságát ezen frissítések, és saját fejlesztéseink folyamatos átvizsgálása és alkalmazása szükséges. Az Axon Chrome alaprendszere több mint 150 közösség és cégünk által fejlesztett modulból áll.

Paraméterezhetőség:

Az Axon Chrome rendszer lehetővé teszi az egyedi igények szerinti funkciók beállítását és modulok készítését amellett, hogy ezzel a rendszer integritása, frissíthetősége nem sérül. A paraméterezés minden esetben rendszergazdai ismereteket is igényel.

Egyedi funkciók fejlesztés támogatása:

A Drupal közösség több mint 8000 modullal rendelkezik. A pontos paraméterezhetőség érdekében vannak olyan feladatok amit adott esetben több mint 10 modullal / modul résszel lehet megoldani, és emellett még egyedi fejlesztést is igényel. A végeredmény egy rendkívül flexibilis, teljesen testre szabható, gyors és stabil működés. Ennek köszönhetően egyrészről nincs olyan igény amit meg nem lehetne oldani (nem vagyunk bezárva egy adott modul funkcióiba), és egyben gyorsítja a fejlesztési időt és csökkenti a költséget a meglévő modulok alkalmazása.

Wysiwyg Inline tartalomszerkesztés:

A weboldalába történt adminisztrátori bejelentkezést követően, az oldalának a tartalmi elemeit a weboldalban (inline) szerkeszti, így a szerkesztés eredményét azonnal láthatja nem kell egy külön ablakban megtekinteni az eredményt.

A wysiwyg szerkesztési mód a WORD formázási eszközei mellett a HTML specifikus funkciókat, és formázásokat is lehetővé teszi.

Tetszőleges menürendszer:

Többféle menütípus létrehozásának a lehetősége pl.:főmenü, oldalsó menü, láblécmenü stb. és ezek tetszőleges mélységű FA struktúra szerinti felépítését teszi lehetővé. Egy menütípusra bármilyen tartalomtípus, vagy listanézet, vagy egyedi lekérdezés kapcsolható.

Felhasználói profil kezelése:

A felhasználók regisztrációja során kibővíthetjük azon adatokat amiket bekérünk.

Jogosultságkezelés:

Felhasználó, csoport és funkció szintű jogosultság kezelés.

SMTP támogatás:

A rendszerünk képes SMTP protokollon keresztül kiküldeni a rendszerüzeneteit és hírleveleit. Ennek köszönhetően a SPAM szűrők nem szűrik le alapból ezen üzeneteket.

Jquery támogatás:

A jQuery nem más, mint egy függvénykönyvtár, azaz JavaScript nyelven előre megírt műveletek gyűjteménye. A függvények között természetesen megtalálhatóak az AJAX technológia alkalmazásához szükséges műveletek is.

Ajax támogatás:

Az AJAX nem egy új programozási nyelv, hanem egy olyan eljárás, melynek során a böngésző egy újabb lapletöltést végez el JavaScript kódok segítéségével úgy, hogy közben a teljes lap nem frissül, csak a portálnak egy-egy részlete. A felhasználó és a tartalom szolgáltató számára egyaránt előnyös, hiszen az eljárás kevesebb adatforgalommal jár, és részben ennek köszönhetően gyorsabbá és folyékonyabbá válik a böngészés élménye. Hátrányként említhető meg, hogy több erőforrást igényel a felhasználó számítógépétől, de ezzel együtt levesz némi terhet a kiszolgáló számítógép válláról ami a kiszolgálóval történő folyamatos kapcsolattartásnak tudható be.

Tartalom szervezés és címkézés:

A rendszerünk tartalomszervezési feladatait a Taxonómia rendszer látja el. Röviden a weboldalon található tartalmi elemek bármely szempont szerinti rendezését és listázását teszi lehetővé. Akár egy focicsapat tagjairól, egy vendéglő kínálatáról, vagy egy recepteket tartalmazó weboldalról. A használata ismereteket igényel, így az alapismereteken kívül online oktatásokat is tervezünk ebben a témakörben.

Felhasználói csoportok kezelése:

A felhasználók csoportokba szervezhetőek, és a csoportokhoz pedig minden a csoportban található felhasználó részére érvényes jogosultságok adhatóak.

Alapértelmezetten 3 jogosultsági csoport van. Az első a „névtelen látogató" Ő minden olyan funkciót, tartalmat elér a weboldalon amit láthatóvá tettünk bárki számára. A következő csoport az „azonosított felhasználó" csoportja akik csak regisztrációt követően férhetnek hozzá pl.: a hozzászólás, fórumba írás stb. szolgáltatásokhoz. A harmadik csoport a „honlap szerkesztő" csoport ahova Ön mint honlap tulajdonos, vagy munkatársai tartozhatnak akik a honlap szerkesztésére jogosultak. További csoportok létrehozásával megoldható pl.: VIP ügyfeleink számára elérhető szolgáltatások és tartalmak nyújtása, vagy pl.: munkatársaink szerkesztési jogának korlátozása pl.: a hírlevelek küldésére és a fórum moderálására.

JavaScript:

A JavaScript egy programozási nyelv, amit leginkább webes felületek fejlesztésekor alkalmaznak azért, hogy felhasználóbarátabbá, interaktívabbá és látványosabbá tegyék azt. Fontos, hogy a JavaScript kódok a weblapokat böngésző felhasználók számítógépén fut(hat)nak le. A feltételes módról röviden annyit kell tudni, hogy a kódok futtatását egyénileg tilthatják a felhasználók, és a kódok által előállított eredmény minősége függ a böngészők típusától és verziószámától, amit fejlesztéskor folyamatosan szem előtt kell tartani!

Beépített időzítő:

Az Axon Chromban rendszeresen lefutott folyamtok időzítésére szolgál. Pl.: hírlevél adott időpontban történő kiküldése.

Hozzászólások kezelése:

Bármely honlap látogató amennyiben regisztrál és ezáltal az oldal „azonosított felhasználó" csoportjába kerül lehetősége van bármely olyan tartalomhoz hozzászólni amire Ön engedélyt adott.

RSS támogatás:

A főoldalon megjelenő tartalmak és hírek kerülnek bele az RSS csatornába. Az RSS csatorna egy hír szolgáltatási formátum aminek a segítségével a látogatók akár a mobiltelefonjukról is értesülhetnek a weboldalunk változásairól az új hírekről.

Nyomtatóbarát funkció:

A honlap látogatója számára elkészíti a honlap kiválasztott oldalának nyomtatóbarát verzióját ami ezt követően kinyomtatható.

Dátum és naptár kezelés:

Dátum beviteli mezőt tesz lehetővé naptárszerű dátum kiválasztási móddal kiegészítve.

Vizuális effektek (lightbox):

Képek nagyításánál, léptetésénél pl.: diavetítésnél alkalmazott vizuális effekt, miszerint a kinagyított kép megjelenésekor a honlap a háttérben elsötétedik.

Honlap területek, blokkok kezelése:

Minden honlap területekre van osztva. Alapesetben: fejléc, lábléc, jobb oldalsáv, bal oldalsáv, középső tartalmi rész. Ezen területeken határozható meg, hogy a blokkokban (dobozban) megjelenő modulok és funkcióik a honlap mely területén, mikor és kinek jelenjen meg.

Blog:

A blog modul lehetővé teszi, hogy regisztrált felhasználók blogot vagy más néven online naplót működtessenek. A blogok egyedi blogbejegyzésekből épülnek fel, melyek leggyakrabban létrehozási idő szerint csökkenő sorrendjében jelennek meg.

Minden blogbejegyzést egy automatikusan megjelenő link kapcsol a felhasználó más blog bejegyzéseihez. Alapértelmezésben a blogbejegyzésekhez hozzászólások küldhetőek be, és automatikusan megjelennek a honlapon. A blog modul egy Friss blogbejegyzések blokkot is biztosít, amelyet a blokkok adminisztrációs oldalán lehet bekapcsolni.

Több nyelv támogatása:

A tartalmak többnyelvű megjelenítését teszi lehetővé. Az adott funkciók pl.: regisztráció rendszer szinten lefordításra kerül, azonban a tartalmainak a fordításáról Önnek kell gondoskodnia. Meg kel jelölni az oldal alapértelmezett nyelvét, és pl.: egy menüponthoz nem talál a rendszer fordítást akkor mindig az alapértelmezett nyelven jeleníti meg attól függetlenül, hogy a látogató milyen nyelvet választott.

Kereső szolgáltatás:

A kereső modul kulcsszavak kereshetőségével ruházza fel a rendszert. Egy nagy webhelyen a kereső használata gyakran az egyetlen módja egy tartalom megtalálásának. A kereső segítségével felhasználók és tartalmak egyaránt megtalálhatóak kulcsszavak alapján.

Média kezelés:

(videó, mp3, pdf, doc)

Korunk multimédiás tartalmainak megjelenítésére szolgáló alkalmazás gyűjtemény.

Egyedi lista nézetek támogatása:

Meghatározható egyedi listák, és designok rendelhetőek pl.: adott felhasználói csoporthoz, vagy funkcióhoz.

Captcha támogatás:

A weboldal azon felültein ahol a felhasználók adatokat adhatnak meg biztonsági kód jelenik meg (pl.: kép formátumban) annak érdekében, hogy a kémprogramok, robotok ne tudják téves adatokkal feltölteni a rendszer adatbázisát, vagy pl.: fórum bejegyzéseit.

Könyvek:

A könyv modul lehetővé teszi strukturált, több oldalas dokumentumok létrehozását. Például kézikönyvek, dokumentációk, Gyakran Ismételt Kérdések tarthatók karban segítségével. A dokumentumok fejezetekből állhatnak, tetszőlegesen részletes felbontásban. A megfelelő jogosultsággal rendelkező szerzők a meglévő könyvekbe is könnyen illeszthetnek újabb lapokat a tartalomjegyzék menühöz történő hozzáadással.

Ha a Blokk megjelenítése minden oldalakon be van kapcsolva, a blokk az oldal összes könyvéből automatikusan generált menüt fog tartalmazni.

A tartalom szerkesztése közben vagy a Vázlat fülön található felület használatával a könyvvázlatok adminisztrációja jogosultsággal rendelkező felhasználók bármilyen típusú tartalmat hozzáadhatnak a könyvhöz.

Fórum:

A fórum modul lehetővé teszi adott témákra vonatkozó szálakba rendezett eszmecserék létrehozását, hasonlóan más üzenőfal típusú megoldásokhoz. A fórumokon a közösség tagjai megvitathatnak kérdéseket, az eszmecsere pedig később is olvasható marad a webhelyen.

Szálakba rendezett eszmecserék jönnek létre akkor, ha a webhely látogatói hozzászólásokat küldenek be fórumtémákhoz (vagy korábban beküldött hozzászólásokra válaszolnak). A fórumtémák fórumokba rendeződnek, amelyeket hasonló vagy kapcsolódó témák alkotnak. A fórumok (választhatóan) csoportokba szervezhetők, amelyek hasonló vagy kapcsolódó fórumokat tartalmaznak. Mind a csoportok, mind a fórumok tartalmazhatnak további csoportokat és fórumokat, és segítségükkel kialakítható a fórumok struktúrája. A struktúra gondos tervezésével elérhető, hogy a látogatók könnyen megtalálják az őket érdeklő témákat.

WEBSHOP rendszer:

Teljes értékű üzleti profilonként testre szabható e-kereskedelmi megoldás az egyszerű néhány termékes webshoptól a több ezer termékes piacterekig. Mindent tartalmaz a raktárkezeléstől a bankkártyás fizetésig ami korunk egy magasan pozicionált webshopjához szükséges. Teljes mértékben kompatibilis és integrált az Axon Chrome rendszerrel, így olyan feladatok is megoldhatóak ezáltal amire a legprofesszionálisabban is elkészített webshop rendszerek sem lépessek.

Google Analytics támogatás:

Google Analytics statisztikai rendszer mérőkódjának integrálását teszi lehetővé egyedi paraméterezési lehetőségekkel. Ezen kívül az Axon szerverén mért statisztikai adatokat is szolgáltatjuk az Axon Chrome rendszeren bélül azon adatok megjelenítésére melyekre az Analytics nem képes.

Egyszerű hírlevél:

A hírlevél rendszer legegyszerűbb változata, miszerint hírlevelek küldhetőek több felhasználói csoport számára azonnal vagy időzítve.

Névre szóló e-mail:

A hírlevelekre feliratkozottak számára névre szólóan küldi ki a leveleket, miszerint a megszólításban minden felhasználnak a saját neve szerepel.

Egyedi hírlevél feliratkozás:

Egyedi adatmezőkkel hozhatóak létre hírlevél feliratkozó űrlapok és tetszőlegesen elhelyezhetőek a honlap bármely területén.

Időzített hírlevelek:

Előre megadott időpontokban az időponthoz rendelt hírlevelet kiküldi a hírlevélre feliratkozott felhasználóknak.

Weboldal küldése hírlevélként:

Bármely oldala a weboldalunknak könnyedén elküldhető hírlevélben.

Szavazás:

Szavazás modul segítségével egyszerű szavazások készíthetőek. Egy szavazás nem más, mint egy választási lehetőségekből álló kérdőív. A leadott szavazatok összegzésével adódik ki a szavazás eredménye. Szavazások jó lehetőséget adnak arra, hogy a látogatóktól visszajelzések érkezzenek.

Képgaléria:

A képgaléria lehetővé teszi képek megjelenítését, lapozását, csoportba / albumba szervezését. A képekhez megjegyzés, leírás fűzhető, és a megjelenés sorrendje tetszőlegesen szabályozható. A galériába feltöltött képek automatikusan átméretezésre kerülnek.

Egyedi webes űrlapok készítése:

Mostantól nincs szükség webprogramozóra, ha gyorsan össze kell állítanunk egy űrlapot. Legyen szó egyszerű, vagy összetett űrlapról, néhány perc alatt végez vele.

Tetszőleges űrlapok készíthetőek amelyek tartalma adatbázisba kerül és e-mailban is elküldhető. A funkciók rendkívül bőségesek, így az egyszerű adatbekérő űrlaptól kezdve a több oldalon keresztül lapozható kérdőívek is megvalósíthatóak. Az adatok exportálhatóak és bizonyos adatmezők összekapcsolhatóak a hírlevél rendszerrel. Az űrlap végleges formáját fogd és vidd módszerrel testre szabhatjuk.

Realtime statisztika támogatás:

Külső szolgáltató segítségével realtime felhasználó követést tesz lehetővé a weboldalon. Nagy forgalmú weboldalak, és internetes kampányt folytató weboldalak nélkülözhetetlen kelléke.

Hírlevél rendszer:

A hírlevél modul hírleveleket tesz közzé és küld a feliratkozottak számára. Regisztrációval és regisztráció nélkül is fel lehet iratkozni a különböző hírlevelekre.

Olvasottsági / kattintási statisztika:

A hírlevél kampányok elengedhetetlen kelléke, hogy megmérjük pontosan mi történt, mit csináltak a felhasználók. A modul segítségével kideríthető, hogy ki mikor és hányszor nyitotta meg az adott hírlevelet és ha volt hivatkozás (link) a levélben akkor mire kattintott.

E-mail template:

Egyedi design állítható be a hírleveleink számára. Marketing szempontból nagyon visszafogottan érdemes csak alkalmazni, mivel itt is az az aranyszabály érvényesül, hogy az egyszerű az több.

SEO támogatás:

Keresőbarát weboldalt képes létrehozni. Ezen funkciókban az Axon Chrome versenytársai között toronymagasan kiemelkedő.

META elemek szerkesztése:

A weboldalon nem látható, viszont a keresők számára fontos keresőoptimalizálási terület. Ezek szerkesztése válik lehetővé központilag és tartalmanként is.

Digest funkció:

Meghatározható, hogy adott tartalomtípust figyelje a modul. Meghatározott időközönként a feliratkozott felhasználók részére összefoglalót készít a megadott időszakban beküldött új tartalmakról és elküldi hírlevélben. Pl.: egy hírportálon adott témájú hírekre iratkozhatnak fel a felhasználók napi, vagy heti rendszerességgel.

XML térkép:

A weboldal szintén láthatatlan részén található, viszont a keresőket nagyban segíti abban, hogy mely tartalmainkat nézzék meg és az számunkra mennyire fontos. Pl.: Egy fórumot érdemes kivenni az XML térképből, ugyanis a nagyon gyakran változó tartalmat a kereső „támadásnak, SPAM-nak" veheti és hátrébb sorolhatja weboldalunkat a találati listában.

Automata XML térkép tartalomtípus szerint:

Előre maghatározhatóak, hogy milyen tartalomtípusaink és milyen fontossággal kerüljenek be az XML térképbe automatikusan. A beállított érték később felülbírálható.

Design migrálás:

Korábbi honlapjának design átalakítása, hogy kompatibilis legyen az Axon Chrome rendszerrel. Elképzelhető azonban, hogy a funkciók gazdagsága miatt a korábbi design megjelenésében is változtatás szükséges.

Tartalom migráció:

Korábbi honlapjának tartalmi elemeinek áthozása az Axon Chrome rendszerbe.

Automata keywords szótárak:

Kereső optimalizált honlapok fontos eleme, hogy mely kulcsszavakra „érzékenyek" a keresők számára. Egy adott tartalomhoz tartozó kulcsszavak a tartalom létrehozásakor automatizáltan is létrejöhetnek. Használata jól átgondolt marketingstratégiát követően javasolt, ezért minden esetben konzultációt javasolunk alkalmazása előtt!

Page / IMG title szerkesztése:

A honlap keresőoptimalizálás szempontjából fontos része. Ennek automatikus / kézi állítása válik lehetővé. Használata szintén jól átgondolt marketingstratégiát igényel.

Egyedi page title szabályok tartalomtípusonként.

Tartalomtípusonként meghatározható a Page title elemek megjelenésének módja. A beállítása csak rendszergazdai közreműködéssel engedélyezett, továbbá erősen javasolt a marketing stratégia szerinti beállítások alkalmazása. Szakmai konzultáció erősen javasolt!

Barátságos URL:

A honlapon található menü / egyéb hivatkozások keresők számára is emészthető formátumú megjelenítését teszi lehetővé.

Automata barátságos URL:

A barátságos URL-eket az adott tartalom címéből automatikusan hozza létre ami felülbírálható.

Vissza